DeathSpank PC recension

Allt som inte ryms inom ramen för de andra forumen hamnar här.

DeathSpank PC recension

Postby Anatoli » May 18th, '12, 10:11

När resten av världen håller på med sina inloggningsförsök på Diablo III servrar så spelade jag under ett par eftermiddagar igenom "DeathSpank", Monkey Island skaparen Ron Gilberts komiska "hack n slash" spel.

DeathSpank är ett väldigt kul spel, humorn är sådär tramsig och ironisk som i Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam & Max hit the road och andra gamla klassiska pek och klicka äventyrsspel. Grafiken på mellansekvenserna liknar Cartoon Network animationer som Power Puff pinglorna. Storyn levereras av en kvinnlig voice over som låter som Cate Blanchett i Sagan om Ringen, som med största allvar berättar rent nonsens om DeathSpanks bragder och hans jakt på den eftertraktade artefakten som bara kallas "The Artifact".

Grafiken i själva spelet är också ganska unik, det är extrem 2D vad gäller byggnader och träd (liknar böcker man hade som barn där bilderna reste sig upp när man öppnade en sida). Världen känns också som att den rör sig mot dig eftersom det finns en nära horisontlinje vilket ger känslan av att miljöerna snurrar mot dig när du rör dig frammåt.

NPC's är är alla extrema stereotyper som inte drar sig för att skicka ut dig på typiska meningslösa uppdrag, bara det att det inte döljs lika hårt i det här spelet. Du skickas helt enkelt av en förtvivlad bybo för att hitta hennes "borttappade värdefulla grejer".

Spelet är ganska kort, spelade igenom det på 6 timmar, men det erbjuder underbar humor, en överraskat utmanande monsterslakt och en hyfsat kul story.

Fullständig recension och ett femtiotal bilder finns på bloggen:

http://anatolisgameroom.blogspot.se/201 ... eview.html

Image
Image
Image
Image
User avatar
Anatoli
Primus Pilus
 
Posts: 1577
Joined: Oct 16th, '10, 18:43
Location: Kävlinge

Return to Offtopic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron