Czas Honoru/Time of honor WW2 tv serie

Allt som inte ryms inom ramen för de andra forumen hamnar här.

Czas Honoru/Time of honor WW2 tv serie

Postby Anatoli » Jul 13th, '11, 12:54

Har senaste veckan strecktittat på en polsk WW2 tv serie, "Czas Honory"/"Time of honor", som handlar om motståndsrörelsens bravader i ockuperade Warszawa. Snubblade över tv serien av en slump men den var över all förväntan vad gäller handling och miljöer men även skådespel.

Serien kretsar kring polska soldater som tränats av Special Operations Executive (S.O.E.) i England för sabotage och kamp mot tyskarna i ockuperade områden. Dem släpps ned med fallskärm i ockuperade Polen 1941 och sluter upp med den underjordiska armén i huvudstaden där dem tilldelas olika uppgifter baserade på deras expertis såsom dokumentförfalskning, avrättningar av kollaboratörer, sabotage och fritagningar osv. Man får även följa tyska Gestapo och Abwehr (2 av mina favoritkaraktärer är på den "onda sidan" i serien haha) i deras arbete för att nysta upp och bekämpa motståndsrörelsen. Detta ger inblick i friktionen mellan Abwehr och Gestapo men även i förhörsmetoder förhållandena i Gestapos fängelse.

Serien ger också en hyfsat bra bild av alla aspekter av livet i ockuperade Warsawa, med sumeriska avrättningar av vanligt folk på gatan, tyskar som bosatt sig bland civilbefolkningen, ghettot, och den konspirationsorienterade befolkningen som i stort och smått bidrar till motståndsrörelsen.

Serien består av 3 säsonger, med 13 avsnitt i varje. En 4e och sista säsong är inspelad och ska börja sändas i September så den lär också dyka upp på dvd inom kort. Köper man serien på DVD så kommer den med engelska undertexter, och gör man inköp från en polsk webbutik så kommer man dessutom undan riktigt billigt då varje säsong kostar 50zloty och frakt till Sverige lika mycket.

Mer om tv serien på min blogg:

http://anatolisgameroom.blogspot.com/20 ... eries.html

Image
Image
Image
User avatar
Anatoli
Primus Pilus
 
Posts: 1577
Joined: Oct 16th, '10, 18:43
Location: Kävlinge

Re: Czas Honoru/Time of honor WW2 tv serie

Postby Anatoli » Jul 13th, '11, 14:30

Viktigt att nämna är att den versionerna med och utan engelsk text ser identiska ut.

Men den här butiken säljer dvd boxarna med engelsk text och frakten är billig, 15 zloty i grund till hela Europa + 2 zloty per föremål man beställer. Butiken finns med engelsk översättning den också.

http://www.punkt44.pl/
User avatar
Anatoli
Primus Pilus
 
Posts: 1577
Joined: Oct 16th, '10, 18:43
Location: Kävlinge


Return to Offtopic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron