Pulp Alley/ Porten bortom Stjärnorna/ Scenario 1

Allmänna speldiskussioner

Pulp Alley/ Porten bortom Stjärnorna/ Scenario 1

Postby Jeppan » Oct 29th, '16, 09:59

Pulp Alley/ Porten Bortom Stjärnorna/ Scenario 1, Professor Arkleys Manuskript

Professor Phineas Arkley har skrivit en rad artiklar för vetenskapliga journalen " Journal of Middleastern Comperative Mythological Studies". Han är en etablerad författare med gott renommé. På senare tid har han dock blivit mer och mer kontroversiell. Han efter en resa till Mellanöstern börjat intresserad sig för Kananeisk mytologi. I sitt senaste alster "Dagon Unveiled 2ed"(Arkham University Press 1926) har han börjat framföra idéer om kopplingar mellan kananeeisk religion, magiska föreställningar i västerländsk ockultism och verkliga historiska naturkatastrofer. Hans mest kontroversiella tes är att det verkligen har funnits ickemänskliga intelligenta varelser som under historiens gång interagerar med människor i Mellanöstern. Vidare påstår han att dessa varelser orsakat naturkatastrofer och fört regelrätta krig mot historiska civilisationer i mellanöstern( se "A Discourse on the Downfall of Archaic Ugarit and the Reign of Hattusili IV" sid 498-620). Hans artiklar har blivit allt mer bisarra, vilket har i sin tur lett till flera refuseringar.

Rykten går att Professor Arkleys senaste (refuserade)artikel innehåller ett avslöjande som vänder upp och ned på allt vad historiska och naturvetenskapliga sanningar gör gällande. Allt som är känt är att artikeln heter " Non Euclidic Geometry Cosmology and the excavation of Akkhad VI". Samtidigt har han från okänt håll utsatts för mordförsök och attacker. Märkliga ljussken har setts kring Arkleys gård. Slutligen har desperat telegram skickats till Arkham Press chefsförläggare Logan Sodbury. I telegrammet antyder Arkleys att han är hotad av en uråldrig kult som vet att han öppnat det Arkley kallar " Den Kosmiska Porten".

Detta är ett scenario för flera spelare.

Spelbrädets utseende

Brädet är 90x90 cm stort. Mitt på brädet står Akleys gård som består av ett huvudbyggnad och en lada. Gården är omgiven av skog. En väg leder fram genom skogen mot gården. Skogen består av samlingar av tätare skogspartier. Dessa partier är "Perilous".

Placering av Ligorna

Ligorna placeras inom 9 tum från kanten av spelbrädet. Man måste vara minst 12tum från en motståndar eller en plotpoint. Ingen liga får angripa en liga första rundan. Spelaren med intiativet bestämmer i vilken ordning ligorna ställer upp sig på brädet. Man ställer upp alla figurer på en gång.

Huvudplotpoint

Huvudplotpointen finns inne i huvudbyggnaden. I Professorns arbetsrum finns huvudplotpointen. Det rör sig om delar av utkastet till den mystiska artikeln " Non Euclidic Geometry Cosmology and the excavation of Akkhad VI".

Övriga plotpoints

1. Gårdskarln Elazaar Whatley: kan meddela var Arkley har sitt arbetsrum. Först när en liga tagit denna plotpoint kan man ta sig in i huset, och gå in i Arkleys arbetsrum. Whatley står framför huvudbyggnaden.
2. Trädgårdsdekoration/ Rösten från urtiden: Detta är en mystisk sten med märkliga inskriptioner. Stenen är tagen från en arkeologisk utgrävning i Akkhad VI. Lyckas man tolka denna så kan man frammana en uråldrig röst som hörs viskande i uttolkarens inre. Rösten pratar på ett uråldrig språk som uttolkaren trots allt tycks förstå. Klarar uttolkaren sin horror check kan rösten utlova och utföra 3 önskningar. Varje önskning ger karaktären med plotpointen en särskilt förmåga(ability) under ett scenario. Följande kan man välja på: Winged, Clever, Speedy. När 3 önskningar genomförts är stenen förbrukad. Stenen är placerad 4 tum bakom huvudbyggnaden. Ifall några önskningar är kavar efter scenariot får man använda detta i ett kommande scenario.
3. Dr Philip Lynott: om man resonerar med Dr Lynott så kan man får reda på att man kan ta sig in i huset via bakdörren. Han vet också att Arkleys arbetsrum finns på övervåningen. Dr Lynott är på vägen som leder fram mot huset. Han är 10 tum från huvudbyggnaden.
4. Mystisk låda bakom ladan: lådan innehåller fyrverkeripjäser( Gårdkarlen Whatleys specialintresse). Den som håller lådan kan slunga 3 burst fire( se level 2 abilities). Denna låda är 3 tum från ladans baksida.

Monstret

Hunden från bortom stjärnorna

Något monstruöst och hundliknande är på jakt efter Professorn. När man erövrat en plotpoint finns det risk att man stöter på varelsen som också söker Professorn. Slå 1d6. Ifall resultatet blir 5-6 aktiveras hunden. Varelsen ställs 5" ifrån plotpointen. Monstret rör sig sist av alla ligor. Det attackerar närmaste karaktär. Den maximerar sina attacker. Alla lyckade slag läggs på attacker, inget på att negera motståndarens slag. Alla som ser varelsen( inom 12 tum och inom LOS) måste göra en horror check

Monstret har följande egenskaper

(Hunden från bortom stjärnorna)Terror
Health d10 Brawl 3d12, Shot -, Dodge 3d10, Might 3d10, finess 1d6, Cunning 3d6

Horror
Dauntless
Blood Frenzy

Om varelsen besegras upplöses den i giftigt moln. Molnet är en "perilous area" med diametern 5".

Ligornas koppling till Arkley

Ligorna: Innan scenariot måste ligorna tala om vad deras intresse av Arkley och hans verk ser ut.

Exempelvis kan det handla om att de är konkurrerade akademisker som vill åt hans forksning. De kanske är hans vänner eller rent av en kult vars mål är att utnyttja det som Arkley kallar "Den Kosmiska Porten".

Scenariot varar i 6 rundor.


Manuskriptet Stulet och Arkley bortförd

När runda 6 är slut märker ligorna att en grupp mystiska figurer plockas upp i en plötsligt uppdykande svart skåpbil. Figurerna bär på en låda med dokument. Det ser också ut som de bär på en livlös kropp, möjligen Professor Arkley. Utifrån upplockade manuskriptblad framgår det att lådan innhöll huvuddelen av utkastet samt källmaterialet till den mystiska artikeln. Den svarta skåpbilen kommer några dagar hittas övergiven i Bostons hamn. Det blir dock en fråga för ett kommande scenario.
Last edited by Jeppan on Oct 30th, '16, 16:19, edited 1 time in total.
User avatar
Jeppan
Primus Pilus
 
Posts: 1888
Joined: Aug 20th, '09, 16:07
Location: I omloppsbana någonstans

Re: Pulp Alley/ Porten bortom Stjärnorna/ Scenario 1

Postby Orm » Oct 29th, '16, 21:33

Ser lovande ut, bra jobbat! Stämningen är i helt rätt läge och speltekniskt ser det tajt ut. Blir kul att prova!
User avatar
Orm
Triari
 
Posts: 340
Joined: Jan 10th, '15, 15:38
Location: Arkipelagen

Re: Pulp Alley/ Porten bortom Stjärnorna/ Scenario 1

Postby Pål » Oct 30th, '16, 14:40

Nu blir jag sugen på att damma av norrmännen :ugeek: Finns det plats för en liga till i kampanjen eller är det fullt?
User avatar
Pål
Centurion
 
Posts: 735
Joined: Sep 8th, '11, 19:21

Re: Pulp Alley/ Porten bortom Stjärnorna/ Scenario 1

Postby Jeppan » Oct 30th, '16, 15:12

Vi har inte satt någon gräns för deltagare för kampanjen. Alla brukar inte kunna delta alltid. Just nu är det 5 ligor på gång. Gunnar, Joakim, Ulf , Jag, Sebastian. 6 spelare klarar vi nog av. I värsta fall får vi teamspela på något lag ifall alla är med samtidigt.
User avatar
Jeppan
Primus Pilus
 
Posts: 1888
Joined: Aug 20th, '09, 16:07
Location: I omloppsbana någonstans

Re: Pulp Alley/ Porten bortom Stjärnorna/ Scenario 1

Postby Niclas » Oct 30th, '16, 15:23

jag skulle vilja anmäla intresse att vara med, men ledig kvällstid är det ont om

men skulle kunna förbereda lite.
typ måla upp en egen liga

riktlinjer? 1920? hjälte och sidekick och 5 underhuggare?
nått mer jag ska tänka på?
Niclas
Velite
 
Posts: 4
Joined: Sep 25th, '16, 22:51

Re: Pulp Alley/ Porten bortom Stjärnorna/ Scenario 1

Postby JoakimS » Oct 30th, '16, 15:27

Äventyret ser intresant ut
En fråga om läskiga hunden - hur stor är chansen att stöta på den efter erövrad plot-point?

Kul ju fler vi är men kanske vi ska göra spelplan lite större och ha något eller några extra plotpoint
/Joakim
http://miniatyrmannen.blogspot.se/
"What could possibly go wrong?"
User avatar
JoakimS
Centurion
 
Posts: 677
Joined: Feb 18th, '15, 09:21
Location: Pulp Alley

Re: Pulp Alley/ Porten bortom Stjärnorna/ Scenario 1

Postby Jeppan » Oct 30th, '16, 16:17

Bra att du upptäckte min miss Joakim. Hunden kommer fram på 5-6 på 1t6. Vi lägger till en plotpoint ifall vi är sex spelare.
Planen kan vidgas också för att möjliggöra 6 ligor. Extra plotpoint:

Hushållerskan
Mrs Marsh
Hon måste övertalas för att samarbeta - challange
Om övertalad talar hon om hur man kan hitta Professorns arbetsrum. Hon placeras på framslumpad plats inom 6 tum från huvudbyggnaden.

Om Mrs Marsh inte övertalas blir hon förbannad och går till attack. Hon blir till en perilous area med en radie av 3"
User avatar
Jeppan
Primus Pilus
 
Posts: 1888
Joined: Aug 20th, '09, 16:07
Location: I omloppsbana någonstans

Re: Pulp Alley/ Porten bortom Stjärnorna/ Scenario 1

Postby Orm » Oct 30th, '16, 16:47

Kul att fler vill vara med!

Dock tycker jag att 4 spelare bör vara maximum för en spelplan på 90x90, blir lätt rörigt annars. Som sagt, lätt löst genom att göra bordet större.

Detsamma gäller hur många sidor som är i luven på varandra. Kan bli väldigt grötigt och inte minst mycket "downtime" om det är fler än fyra sidor. Så vi bör nog överväga att slå oss ihop på ett eller annat sätt. Bör funka fint att helt enkelt dela upp oss i två-tre "lag" eller liknande.
User avatar
Orm
Triari
 
Posts: 340
Joined: Jan 10th, '15, 15:38
Location: Arkipelagen

Re: Pulp Alley/ Porten bortom Stjärnorna/ Scenario 1

Postby Jeppan » Oct 30th, '16, 17:06

Jag tror att det hela löser sig över tid eftersom alla inte kan vara med alltid. Om vi blir 6 i morgon får vi nog slå ihop oss.
Viktigt är dock att alla har varsin liga. Om vi blir över fyra kan vi lotta vilka ligor som blir aktiva den här gången. Det viktiga är att vi alla har kul.
User avatar
Jeppan
Primus Pilus
 
Posts: 1888
Joined: Aug 20th, '09, 16:07
Location: I omloppsbana någonstans

Re: Pulp Alley/ Porten bortom Stjärnorna/ Scenario 1

Postby Pål » Oct 30th, '16, 17:39

Just i morgon behöver ni inte oroa er för mig :mrgreen: ...då kan jag inte, men framöver får ni passa er för Migo den ettrige lille terriern! 8-)
User avatar
Pål
Centurion
 
Posts: 735
Joined: Sep 8th, '11, 19:21

Re: Pulp Alley/ Porten bortom Stjärnorna/ Scenario 1

Postby Sebastian » Oct 31st, '16, 09:59

Niclas. Det här fick jag av Joakim när jag ställde liknande fråga förut:
JoakimS wrote:Figurer - cirka 5-8 st
Det är onekligen bra att ha regelboken och supplementet Pulp Leagues

Som PDF köper man de här
http://store.pulpalley.com/category-s/1817.htm
för $10 styck

Vill du ha dem i fysisk form är det läge att köpa från
http://wargamesbuildings.co.uk/epages/9 ... _Rulebooks

Sedan är det inte dumt att ha en rejäl uppsättning av alla kort, men turligt nog har jag just en sån uppsättning på klubben :-)

Nu ska vi snart sätta igång en ny kampanj, så det kan vara läge att hänga på.
Sebastian
Hastati
 
Posts: 131
Joined: Sep 25th, '16, 11:10


Return to Spel

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron